Hva påvirker internetthastigheten? Print

• fiber
  • 0

Her er en liten oversikt over hva som kan forstyrrer eller bremser hastigheten din både på trådløse og kablede tilknytninger.

For å sikre at du oppnår alle fordelene som tilbys av gigabit-hastigheter. Først trekker vi en fiberoptisk forbindelse direkte til hjemmet ditt og kobler den til en fiberkontakt. Deretter tar nettverksboksen eller ruteren gigabit-tilkoblingen fra fiberkontakten og distribuerer det ultraraske bredbåndet videre enten via kablet eller trådløs forbindelse.

Hastighetsproblemer over trådløse nett (Wifi)
Når du bruker enheter over Wifi, er det lite sannsynlig at du vil kunne oppnå gigabit-hastigheter. Du kan forbedre hastighetene dine ved å nøye begrense eventuelle forstyrrelser fra eksterne kilder, noe som kan redusere nettverkshastighetene betydelig for enheter som opererer over Wifi.

Hastighetsproblemer på kablede enheter
Selv om vi leverer utrolig høye nettverkshastigheter over kablede enheter, er det en rekke situasjoner som kan føre til at nettverkshastighetene reduseres. Her er de mest vanlige:

• Utdatert maskinvare
    Hvilken type maskinvare du bruker, enhetens alder, operativsystem, nettleser, nettverkskort (NIC) og andre applikasjoner som kjører på enheten din, påvirker alle opplastings- og nedlastingshastigheten.
  • Langsom forbindelser mellom vårt nett og nettstedene du besøker
    Når kommunikasjonen din forlater vårt fibernettverket, kan vi ikke lenger garantere at du vil oppnå maksimale hastigheter. Dette kan skyldes stor trafikk hos nettsiden du besøker eller andre ting utenfor vår kontroll.
  • VPN (Virtual Private Networks)
    Hvis VPN serveren ikke er i stand til å transportere trafikk på 1 gigabit, så vil internett-hastigheten din reduseres til hastigheten VPN serveren klarer. Normalt har VPN servere eller brannmurer betydelig lavere hastigheter.
  • Mest populære brukstider
    Ytelsen på grunn av eksterne faktorer kan være lavere i de mest populære brukstidene. Dette er normalt mellom 18.00 og 23.00.
  • Video prioriteres over data
    Hvis du strømmer TV eller filmer, bruker videostrømmen en del av båndbredden, og datastrømmen kan bare bruke den båndbredden som er igjen.
  • Latency
    Latency er måling av hvor lang tid det tar å sende eller motta pakker på et bestemt nettverk, og påvirkes av hvor langt pakker må reise, hvor mange nettverk pakken som må reise over, og kvaliteten på disse nettverkene.
  • Pakketap
    I likhet med ventetid kan pakketap ha en rekke forskjellige årsaker, inkludert overbelastning av nettverket, defekt maskinvare, dårlig enhetsytelse eller programvarefeil.