fbpx
hosting image

DNS-servere operative

Administrator har nå etablert et globalt nettverk av DNS-servere. Vi har valgt å dimensjonere med god margin: serverne er mange i antall, og geografisk spredt får å sikre rikelig redundans og uslåelig oppetid.

IPv4-adresseHvorfor er DNS viktig?
DNS står for Domain Name System, og identifiserer hver enkelt maskin tilkoblet Internett. Det er enkelt fortalt «limet» mellom domene-navn og Internett-adresser, og gjør at brukerne kan skrive lettforståelige servernavn som f.eks. www.administrator.no inn i sin nettleser, i stedet for å måtte benytte de underliggende numeriske IP-adressene. DNS-styrer også hvor epost til et domene blir sendt. Dette gjør DNS til den viktigste komponenten i en hvilken som helst Internett-tjeneste, for uten DNS stopper i praksis all trafikk, og det er derfor særdeles viktig at denne funksjonen fungerer til enhver tid.

Globalt nettverk5 globale DNS-servere
Vi har etablert hele 5 separate DNS-servere som er fysisk lokalisert på 5 forskjellige lokasjoner verden rundt: 3 stk i USA, og 2 stk i Europa. Serverne er lokalisert på strategiske  Internett-knutepunkter, og sikrer full redundans og fysisk nærhet til de største kundemarkedene.

Øyeblikkelige DNS-oppdateringer
Våre DNS servere benytter et moderne skreddersydd synkroniseringssystem, som gjør at endringer i DNS trer i kraft umiddelbart. Våre umiddelbare DNS-distribusjoner gjør selvsagt at det ikke lenger vil være nødvendig å vente i timesvis på trege oppdateringer og DNS-distribusjoner hos tradisjonelle Internett-leverandører, som typisk kun oppdaterer sine DNS-servere noen få ganger i døgnet.

100% oppetidsgaranti
Ved å benytte hele 5 geografisk spredte DNS-servere, er vi i stand til å tilby 100% oppetidsgaranti! Garantien betyr at vårt globale nettverk er tilstrekkelig redundant til å besvare DNS-forepørsler 100% av tiden. Garantien gjelder kun dersom du benytter minst 3 av våre globale DNS-servere.

IP versjon 6

IP versjon 6 (IPv6)
Det gjenstår pr i dag mindre enn 5% av hele verdens samlede IP-adresser (IP versjon 4) som tilgjengelig for utdeling til kunder. Dette betyr at de fleste leverandørene i umiddelbar fremtid MÅ starte utskifting til neste generasjon IP-adresser, IP versjon 6 (IPv6). Dessverre er det ikke mange som har implementert IPv6 i dag, enda det begynner å haste. Administrator er fremtidsrettet, og er allerede nå klare med løsning for våre kunder: 4 av våre 5 DNS-servere håndterer både IPv4 og IPv6, og dette kan din bedrift ta i bruk allerede i dag.

Enkelt grensesnitt for oppdatering
Kunden vil selv kunne styre alle juridiske og tekniske endringer i DNS via et brukervennlig og effektivt web-basert self-service administrasjonsgrensesnitt, som sørger for full automatikk i provisjoneringen av endringer kunden selv gjør fra dette. Og dette self-service administrasjons-systemet vil være tilgjengelig 24/7 og gi deg all informasjon du behøver.

DNS inkludert gratis i alle domene-registreringer
Bruk av vårt omfattende DNS-nettverk er inkludert i alle domener som er registert via oss, gratis. DNS-tjenesten kan også tilbys som en frittstående tjeneste, om en bedriftskunde av spesielle grunner ikke kan flytte domene sine til Administrator.

Administrator Systems
DNS-servere
ns1.administrator.no DNS-server #1 (IPv4 + IPv6)

dns_stjernenett

     DNS-server #5 (IPv4)ns5.administrator.no

ns2.administrator.no DNS-server #2 (IPv4 + IPv6)

DNS-server #3 (IPv4 + IPv6)
ns3.administrator.no

 DNS-server #4 (IPv4 + IPv6)ns4.administrator.no