fbpx
hosting image

Epostkamp i skyene – Office365 vs Google Apps

365vsGappsDet ligger an til å bli interessante tider fremover, hvor 2 av de største gigantene utkjemper en kamp om å levere epost, dokumenthåndtering og samhandling til bedrifter av alle størrelser. Hvem som vinner slaget vil det trolig ta noen år å avgjøre, men at vinnerne blir bedriftskundene er det vel ingen tvil om..

Hva er Office 365?

Office 365 er Microsofts nye nettsky-tjeneste som ble lansert i betautgave i april i år, og forventes å bli kommersielt lansert i løpet av året. Tjenesten inkluderer epost og kalender (basert på Exchange 2010 server), Office Web Apps (enkle office-programmer i nettleseren), webområder og samarbeid (basert på Sharepoint 2010), og direktemeldinger og elektroniske møter (basert på Lync). Det hele er så pakketert i forskjellige utgaver tilpasset bedrifter av ulike størrelser. For småbedrifter koster løsningen $6 eller kr 42,- pr bruker pr måned, og gir en fullverdig outsourcing av en bedrifts Exchange og Sharepoint løsning med stor lagringsplass (25Gb pr bruker) og  «noko-attåt». Les mer på Microsoft offisielle nettsted office3565.com.

Hva er Google Apps?

Google har i flere år tilbudt sin versjon av Gmail for bedriftsmarkedet, kalt Google Apps. Google Apps inkluderer i tillegg til epost, også kalender, dokumentlagring og håndtering, grupper, og nettsteder. Google har vært en av nettskyens pioneerer og har lenge forsøkt å overbevise brukerne om at en nettleser er alt som behøves. Google Apps finnes både i en gratis og i en betalt utgave, og har over 30 millioner brukere. Betalt versjon koster $50 eller kr 348,- pr år. Dette inkluderer en fullverdig epost-løsning med stor lagringskapasitet (25GB pr bruker), og mulighet til å integrere en lang rekke tredjepartsprogrammer (Apps) i løsningen for utvidet funksjonalitet. Les mer på Googles nettsted for Google Apps.

Hva skal jeg velge?

Hva man velger er helt avhengig av hvilken funksjonalitet man er ute etter og bruksområder. I dette markedet er Microsoft utfordreren, og deres Office 365 løsning ser svært lovende ut – og får på mange måter Googles løsning til å se gammeldags ut. Men dette endrer seg raskt, og Google gir seg nok ikke uten kamp.

Slik vi ser det, er begge løsningene et svært mye bedre og billigere alternativer enn å drifte egne Exchange og sharepoint servere i eget hus.