fbpx
hosting image

Server i kottet? Flytt den til skyen!

Har du en server stående på kontoret under pulten eller i et kott? Da er du ikke alene. Svært mange bedrifter har fortsatt servere stående hos seg selv, for å kjøre spesielle applikasjoner eller andre behov.

Visste du at vi kan flytte serveren din inn i skyen?

Hvis du flytter serverne ut fra bedriften og inn i våre serverhaller i skyen, får du økt tilgjengelighet, fleksibilitet og kostnadsbesparelser med på kjøpet.

Noen spøker med at det «finnes ingen sky, bare en annens server». Det er en del sannhet i dette, men poenget er nettopp at andre kan ta ansvar for tjenestene som du tidligere hadde på egne servere, slik at du slipper. Kanskje har du heller ikke hatt tid eller kompetanse til å håndtere dette selv.

Hva kan vi gjøre for deg ?

Vi kan flytte din server til skyen akkurat slik den står i dag, og du vil ha tilgang til den AKKURAT på samme måte som i dag. Den eneste forskjellen er at serveren ikke lenger vil stå hos deg, men være virtuell i vår sky. Vi kan også bistå med å flytte eksisterende programvare over på en skyserver, hvis det er mest hensiktsmessig. Dette kan være lurt hvis du f.eks. kjører veldig gamle operativsystemer eller trenger en oppgradering.

Småbedriftene har mye å hente i skyen

Det er mange grunner til at din server har det bedre i skyen enn hos deg selv. Her er noen av de viktigste:

Sikkerhet

Mange bruker sikkerhet som et argument for å ikke flytte til skyen; man vet ikke hvor dataene befinner seg og føler utrygghet. Sannheten er det motsatte. Din server vil aldri være mer sikker enn i skyen. Dedikert personell passer på infrastruktur og data på en måte som man aldri vil være i stand til selv. I tillegg er løsningene sikret på en helt annen måte enn en tradisjonell server med åpninger gjennom tradisjonelle brannvegger.

Skalererer raskt og dynamisk

Med egen hardware er man begrenset til den eksisterende hardware man har innkjøpt. Trenger man flere ressurser, betyr det innhenting av tilbud og innkjøp av mer hardware. I skyen er hardware hele tiden tilgjengelig, og du kan i løpet av noen få minutter ha en ny server operativ. Du kan i løpet av noen timer bygge et helt servermiljø med AD, SQL og applikasjonsservere! Man kan også endre ressurser på sine servere, enten du trenger mer prosessorkraft, minne eller lagring, raskt og dynamisk. Trenger du servere til en kampanje eller mer ressurser i en kort periode? Da er skyen perfekt.

Økonomi

Noen av det beste med skyen er at du betaler for det du forbruker. Det gir en kjempefordel i forhold til å ha pengene investert i egen hardware. Vi har allerede nevnt mulighetene til å skalere ressurser opp og ned. I tillegg kan man også helt slå av serverne om natten hvis man ikke bruker dem, og dermed betaler men ikke lenger for å ha dem kjørende – kun for lagringsplassen.

Høres dette interessant ut? Kontakt oss i dag for en uforpliktende skyprat.