fbpx
hosting image

Sett opp handlinger før og etter backup

Administrator Backup er et kraftig windows program som automatiserer backup og gjenoppretting av data til nettskyen.

I siste versjon (2.9), kan du nå konfigurere handlinger som skal skje før og etter en backup kjører. Dette gjør det mye enklere å automatisere backup fra programmer som f.eks. SQL Server og Exchange. Du kan sette opp en handling før backup kjører som f.eks. dumpe en SQL database, og en handling som f.eks rydder opp i denne filen etter at backup er kjørt.

For å sette opp en slik handling før eller etter backup går du til det nye steget som er lagt til i backup veiviseren og velger hvilken kommandoer eller skript du ønsker å kjøre.

post_og_pre

Som et alternativ kan man avslutte backupen hvis handlingen som blir kjørt før backup feiler eller om du vil ta backup uansett resultat.

Backup av MS SQL Server
Det er nå mulig å ta backup av SQL Server ved å kjøre en jobb som dumper SQL databasen til en katalog (.bak fil), og deretter sette opp backup planen til å ta en backup av denne filen og til din lagringsplass i skyen.

Her er to alternativer som kan gjøre dette:

1. Bruke et script i en *.sql fil

Ved å kalle på den f.eks. slik sqlcmd -S . -i «c:\temp\sqlcmd-backup-skript.sql»

2. Bruke osql

«»C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Tools\Binn\osql.exe»
 -E -Q «BACKUP DATABASE mydatabase TO DISK=’C:\tmp\db.bak’ WITH FORMAT»

Vi gjør oppmerksom på at detaljer om SQL kommandoer som finnes i Microsoft SQL server er et stort område, og langt utenfor denne artikkelen, men vi håper at dette kan gi deg noen tips om hva som er mulig og hvordan du kan ta backup av en SQL server. For ytterligere detaljer anbefaler vi SQL Server bøker som finnes online blandt annet hos Microsoft.