fbpx
hosting image

Stor oppgradering av VPS kontrollpanelet

Vi oppgraderer snart vår VPS tjeneste og den inneholder mange og spennende nye funksjoner.

Her er noen av de viktigste:

Buckets/bøtter


Buckets eller bøtter på godt norsk, knytter sammen brukeradministrasjon og faktureringsplaner til en logisk enhet. Dette muliggjør opprettelse av egne brukere som tilhører samme kunde. Rent praktisk betyr det at dere som kunder selv kan opprette brukere og kan organisere servere for bedre oversikt.

Accelerator 2.0


Accelerator aksellerer trafikk fra virtuelle servere gjennom et verdensomspennende nett av noder. Dette vil flytte de tyngste delene av nettsidene, som grafikk-elementer etc nærmere der brukerne befinner seg. Kort fortalt vil webtrafikken bli raskere for brukerne – og det beste; uten ekstra kostnader!

Migrering fra VMware


Det er nå mulig å migrere virtuelle servere fra VMware og inn i vår nettsky. Dette gjør det mye enklere enn tidligere å flytte eksisterende virtuelle maskiner som kjører på VMware enn tidligere. Har du migreringsprosjekter som involverer flytting fra VMware til skyen, ta kontakt med oss.

Hot Migration


Hot Migration gjør at du nå kan utføre migrering av disker mens maskinene kjører. Dette muliggjør nå migrering f.eks fra vanlige SAS disker til SSD uten nedetid. Vi har nå 3 ulike disktyper med ulike egenskaper å velge mellom, og det er viktig å velge rett disktype basert på den aktuelle lasten du ønsker å kjøre.

Last ned underlag og statistikk


Du kan nå laste ned CSV fil med alle detaljer om bruksstatistikk, brupergrupper, virtuelleserver faktura statistikk etc, rett fra kontrollpanelet. Dette gjør det mye lettere hvis man f.eks. benytter underlag for import i egne systemer eller lignende. Vi har også et API som også gir tilgang til detaljert underlag.

OVA oppdateringer


Støtten for OVA er nå utvidet til å inkludere OVA med mange disker eller nettverksinterface i malene. Vi har lenge støttet OVA formatet, men det har vært begrensninger på antall disker og nettverk som var støttet. Disse begrensningene er nå fjernet.

Bulk handlinger


Kontrollpanelet har nå støtte for bulk handlinger, som f.eks kunne slå mange maskiner av eller på samtidig.

I tillegg er det hundrevis av små forbedringer og nye muligheter som gjør løsningen enda bedre enn tidligere.
Vi planlegger å utføre oppgraderingen i slutten av november 2018, nærmere tidspunkt vil bli annonsert under våre driftsmeldinger.