fbpx
hosting image

Hvor lenge tør du stole på et 100 år gammelt nett?

Fortsatt benytter over 50.000 bedrifter det gamle kobbernettet for å levere kritisk internett tilgang til sine bedrifter.

De fleste virksomheter, store eller små, er på en eller annen måte avhengig av tilgang til internett for å drive sin virksomhet. De fleste tjenester ligger nå i skyen, og uten tilgang til en rekke tjenester får de fleste bedrifter problemer med å operer sin virksomhet.

Men hvor lenge tør du stole på det over 100 år gamle kobbernettet?

De siste ti årene har kobbernettet blitt stadig faset ut. Kobbernettet kan ikke lenger møte våre krav til hastighet og pålitelighet. Ny teknologi, og i første rekke fiberoptiske kabler har ført til at det gamle kobbernettet nå skal legges ned. Mange av de gamle kablene er 100 år gamle, og modne for utskifting. I løpet av de neste årene skal Telenor fjerne 200 000 telefonstolper og 19000 km med kobberkabler. Målet er at alle skal ha tilgang til moderne bredbånd innen utgangen av 2022. Vi har laget en nedtelling over kobbernettet som du finner på adsl.no.

I mange områder er fiber tilgjengelig for alle, men fortsatt velger mange bedrifter seg for å utsette byttet og kjører videre på det de allerede har installert – og da ofte bredbånd levert over kobbernettet, ADSL eller VDSL.

Men hvor lenge tør du vente?

Utfordringen med å vente med å bytte til fiber, er først og fremst, at oppstår det en feil i kobbernettet – så er det ikke sikkert den vil bli reparert. Telenor som eier kobbernettet, har allerede annonsert, at feil over en viss kostnad ikke blir reparert siden nettet kun har noen få års levetid igjen. Det betyr at du risikerer at din bedrift står uten nett i flere uker hvis en feil skulle oppstå.

Vi har tatt noen bilder av hvordan det ser ut i dette gamle nettet. Bildene er hentet fra faktiske koblingsskap i næringsbygg i Ålesundsområdet, men er trolig representative. Døm selv.

Løsning: Få et tilbud fra Ålesund Fiber til din bedrift i dag. Les mer på alesundfiber.no.