fbpx
hosting image

Derfor bør du ha eget gjestenett

Alle bedrifter, store som små bør ha et eget gjestenett på WIFI.

Hos større bedrifter er dette ofte løst via dedikerte bedriftsløsninger, som krever teknisk ekspertise, og dekker større kontorarealer. Hos mindre bedrifter ser vi at det ofte benyttes trådløse løsninger som er ment for privat bruk blir benyttet, ofte med begrenset hell.

Men hvorfor trenger du egentlig et eget gjestenett?

De fleste har etter hvert svært mange enheter koblet til nettet både kablet og trådløst. Mobiler, datamaskiner, betalingsterminaler, skrivere etc. På dette nettet utveksles mye sensitiv informasjon som vi ikke ønsker skal komme på avveie. Hvis du slipper kunder, eller midlertidig besøkende inn på dette nettet – øker faren for at informasjon kan misbrukes.

Et eget gjestenett er satt opp slik at besøkende kommer på internett, men ikke har tilgang til noen enheter på lokalnettet. Dette hindrer også gjester å potensielt infisere enheter på lokalnettet med ondsinnet programvare – noe som kan skje med hensikt eller uten at gjesten er klar over det. Gjestenettet har også eget brukernavn og passord slik at tilgang til det interne trådløs nettet holdes mest mulig hemmelig. Passordet på gjestenettet kan derfor gjøres mye enklere enn vi normalt anbefaler på et sikrere nett.

Vår fibertjeneste har gjestenett inkludert!

Vår fibertjeneste som går under produktnavnene Ålesund Fiber eller Molde Fiber har mulighet for gjestenett uten ytterligere kostnader hvis du har valgt å kjøpe vårt standard trådløse router fra Genexis.

Genexis EG400

Ønsker du å få satt opp gjestenett, ta kontakt med oss.