fbpx
hosting image

Ny versjon av Veeam Agent for Windows v4

Veeam lanserte for noen uker siden versjon 10 av sitt backup produkt Veeam Backup & Replication – et produkt som er svært populært for å ta sikkerhetskopi av virtuelle maskiner både lokalt og i nettskyen. I tillegg kan produktet ta sikkerhetskopi til en ekstern lagring, inkludert vårt produkt Veeam Cloud Connect.

Siden 2015, har det også vært mulig å ta backup av Pcer og servere som ikke er frittstående, eller man ikke kontrollerer den underliggende virtualiseringen. Dette i form av agenter som installeres på maskinene. Agenten finnes i Windows, IBM AIX, Oracle Solaris, samt diverse Linux utgaver.

Windows utgaven er nå lansert i versjon 4, og vi ser på hva som er nytt. For kunder som benytter vår Veeam løsning, kan man oppgradere agentene til nyeste versjon gjennom vår Veeam backupportal (https://portal.veeamcc.no).

Windows 10 og Windows Server 2016 versjon 1909

Agenten støtter nå fullstendig sikkerhetskopiering av versjoner 1909 av Microsoft Windows. Imidlertid er sikkerhetskopier bare halvparten av historien. Gjenoppretting er minst like viktig, agenten kan nå gjenopprette på applikasjonsnivå gjennom såkalte Veeam Explorers. RTO (recovery time objective) tider på mindre enn 15 minutter kan oppnås.

Parallell diskbehandling

Versjon 4 introduserer nå parallell diskbehandling av alle agenter i servermodus. Dette kan nå gjøre det mulig å utføre backup av alle disker på samme tid som det tidligere tok for bare en disk.

Smart gjenopptagelse

Du har sikkert mange ganger lukket den bærbare datamaskinen eller satt skrivebordet i dvale mens en sikkerhetskopi kjørte. Veeams nye sikkerhetskopieringsbuffer med Smart gjenopptagelse (Smart Resume) -funksjon er en stor hjelp i disse scenariene.

Når en sikkerhetskopi som er målrettet mot et Veeam-backup lager eller Veeam Cloud Connect-depot, avbrutt av en eller annen grunn, vil Veeam Agent for Microsoft Windows prøve å koble seg opp igjen i opptil 1 time. Hvis det lykkes med å koble til igjen, vil jobben fortsette der den slapp.

Den samme logikken gjelder også hvis den bærbare datamaskinen eller arbeidsstasjonen ble satt i dvale eller dvalemodus mens sikkerhetskopien kjørte – jobben vil ganske enkelt gjenopptas når datamaskinen våkner.

Manuell kartlegging av sikkerhetskopier

Mange vanlige scenarier for sikkerhetskopiering, for eksempel sikkerhetskopiering eller migrering av sikkerhetskopieringslagring, krever muligheten til å peke en agent til den eksisterende sikkerhetskjeden, slik at den brukes på nytt og fortsette på sikkerhetskopieringsplassen der den ble flyttet til.

Automatisk sikkerhetskopieringskartlegging for Veeam-agenter har eksistert i en stund, og alt du trenger å gjøre var å rette en agent til et Veeam-depot med den eksisterende sikkerhetskopikjeden, og resten gikk automatisk. For noen tilfeller var automatisk kartlegging for komplisert til å utføre, så nå har brukerne i tillegg samme manuelle kartleggingsalternativ som finnes i Veeam Backup & Replication.

Sammendrag

Dette var bare en liten del av det Veeam Agent for Microsoft Windows v4 har å tilby.

Hvis du er nysgjerrig på å teste Veeams markedsledende løsninger for sikkerhetskopiering, sammen med vår ledende skylagring – ta kontakt med oss så kan vi sette deg i kontakt med en av våre forhandlere eller gi deg en gratis demonstrasjon eller prøveperiode uten forpliktelser.